Stad bestrijdt processierupsen
De zomer staat voor de deur en de eerste eikenprocessierupsen zijn reeds opgedoken. De behaarde rupsen kunnen ernstige jeukhinder veroorzaken. Het stadsbestuur stelt daarom een firma aan om de haarden te verwijderen. De stad neemt de kost op zich voor het verwijderen van de haarden op het openbaar domein en de haarden op privédomein die een direct gevaar vormen voor het openbaar domein. De milieudienst verzamelt de meldingen en zorgt er voor dat de bestrijdingsfirma het juiste adres krijgt. De nesten aan het administratief centrum zijn ondertussen al opgeruimd.

Voor het verwijderen van de overige haarden op privéterrein vraagt de stad offertes op bij de verschillende firma’s. Iedere firma heeft zijn eigen bestrijdingstechniek en berekent zijn prijs op een andere manier (prijs per boom, prijs per uur, …). Het stadsbestuur lijst de prijzen en de voorwaarden op, zodat de eigenaar van het terrein de voor hem voordeligste firma kan kiezen. De lijst zal beschikbaar zijn bij de milieudienst en op www.herentals.be.

Zwerfvuilactie in Diependaal
Op woensdag 13 juni houdt Buurtcontactpunt De Klink een zwerfvuilactie in Diependaal. Het stadsbestuur leent prikkers, fluohesjes, handschoenen en vuilzakken aan de vrijwilligers. Na de actie haalt het stadsbestuur het verzamelde afval op aan het buurthuis.

Subsidie voor Samen Herentals
Op zondag 3 juni opende de nieuwe sociale campus aan de Lierseweg zijn deuren. Onder het motto ‘Samen Herentals’ genoten mensen uit verschillende doelgroepen samen van een aangename en creatieve namiddag rond cultuur en welzijn. Daarom beslist het college om dit project een subsidie voor gemeenschapsvormende projecten van 2.500 euro toe te kennen.

Huldiging kampioenen Beker van de stad Herentals
KWB Sportcomité organiseert jaarlijks de volleybalcompetitie Beker van de stad Herentals. De finales van deze competitie vinden plaats op dinsdag 19 juni op de buitenterreinen van Krakelaarsveld. Op donderdag 28 juni om 19.30 uur huldigt het stadsbestuur de bekerwinnaars van elke reeks in de foyer van cultuurcentrum ’t Schaliken. Aansluitend vindt er een receptie plaats.

Open Monumentendag
Op zondag 9 september neemt Herentals opnieuw deel aan de Open Monumentendag. Dit jaar draait alles rond het thema ‘beeld, woord en muziek’. De Sint-Waldetrudiskerk, de Begijnhofkerk, de kapel van het Oud Gasthuis en de belforttoren aan de Lakenhal staan open voor het publiek. In de feestzaal van het Sint-Jozefscollege en in de Sint-Bavokerk zijn er tentoonstellingen. Om 10 uur start er een orgelwandeling aan de kapel van het Oud Gasthuis. Alle activiteiten zijn gratis. Wie de belforttoren wil bezoeken, moet zich wel vooraf inschrijven bij de dienst toerisme.

Tractorsluis voorkomt sluipverkeer aan het Heiken
Om het sluipverkeer in de omgeving van Lenteheide, het Heiken en Den Troon aan te pakken, plaatst het stadsbestuur van Herentals een tractorsluis op Lenteheide, dertig meter voor het kruispunt met Heiken. Herentals nam deze beslissing samen met de gemeenten Vorselaar en Grobbendonk. Landbouwers kunnen nog steeds met hun voertuigen tot bij hun percelen maar verder is doorgaand autoverkeer onmogelijk. Zo wordt dit een veilige route voor fietsers en wandelaars.

Rommelmarkt op 22 juli
Op zondag 22 juli vindt de jaarlijkse rommelmarkt Kidstreets plaats. Hierdoor is er van 6 tot 22 uur geen doorgaand verkeer mogelijk in de Sint-Magdalenastraat, Vaartstraat, Kapucijnenstraat en Blijdenberg. In die straten geldt dan ook een parkeerverbod. Op de parkeerterreinen van de paterskerk en de Sint-Antoniuszaal geldt een parkeerverbod van zaterdag 21 juli om 8 uur tot zondag 22 juli om 22 uur.